Iskolakezdés

2023.09.11. 12:55

Folytatták hátizsák-programjukat a békési fiatalok

Idén is folytatta Hátizsák programját a Békési Fiatalokért Egyesület – erről a civil szervezet tájékoztatott Facebook-oldalán.

Papp Gábor

Forrás: Facebook

Mint kifejtették, összességében már negyedik alkalommal, idén ismét két rászoruló gyermeknek tették színesebbé az iskolakezdést, és segítették családjaikat a tanév elején felsorakozó kiadások enyhítésében. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ közreműködésével összesen 40 ezer forint értékben, egy-egy minőségi iskolatáska és tolltartó került első tulajdonosához. 

A részletekről kiemelték, az egyesület megkeresésére a szociális szakemberek felmérték, hogy hol van igazán ilyen fajta segítségre a leginkább szükség. A kiválasztást követően az érintetteknek a szociális szakemberek adják át a helyi vállalkozótól, önerőből beszerzett taneszközt.

– Bízunk benne, hogy ezzel hozzá tudunk járulni az iskolába járás öröméhez – fogalmazott posztjában a Békés Fiatalokért Egyesület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában