Ingyenes applikáció

2023.09.29. 15:30

A Békés Megyei Könyvtár is kerékpárosbarát szolgáltató lett

A Békés Megyei Könyvtár is csatlakozott az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz és felkerült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjára.

Gyemendi Réka

Opauszki Zoltán és Kertész Zoltán

Az intézményben ennek köszönhetően elérhetők a kerékpáros túrázók igényeit kielégítő szolgáltatások, mint az egészségügyi láda, a szervizcsomag, telefontöltési lehetőség, ingyenes WIFI-elérés, információkérés, kulturális látnivalók és mosdó. 

Ennek keretében helyezte el a kerékpárosbarát szolgáltatói helyet jelölő matricát Opauszki Zoltán, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka és Kertész Zoltán igazgatóhelyettes pénteken az intézmény két bejáratánál.

Opauszki Zoltán elmondta, Békéscsaba köztudottan kerékpárosbarát város, sokan, amikor ide érkeznek, Vietnámhoz hasonlítják a sok kétkerekű miatt. Emellett Békéscsabán a kerékpáros turizmus is élénkülőben van. 

Ezek a körülmények abba az irányba visznek minket, hogy a lehető legintenzívebb mértékben bővítsük a kerékpáros-barát szolgáltatók hálózatát. Ez Békéscsabán nagyjából másfél évvel ezelőtt indult el a nulláról, és most már ott tartunk, hogy  több mint húsz olyan szolgáltató van Békéscsabán, amely a kerékpárosbarát címet viseli. Ez üzenetértékű dolog, különösen, ha ránézünk az ország térképére a kerékpárosbarát applikációban, ahol azt látjuk, hogy a mi térségünk az élen jár – ismertette. Hozzátette, ezért is fontos, hogy a Békés Megyei Könyvtár mint legújabb szolgáltató jelenik meg ebben a körben az önkormányzati intézmények között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában