Diákmunka

2023.08.13. 15:56

Több a jelentkező, több diák dolgozhat Sarkadon

Nyolcvannál is több diák dolgozik nyáron a központi program keretében az önkormányzatnál – ismertette dr. Mokán István polgármester. Elmondta, hogy júliusban három héten keresztül napi 4 órában 49 fiatal ténykedett. Úgy volt, hogy augusztusban hasonló feltételek mellett 30 tanulót fogadhatnak, de a több jelentkező miatt várhatóan 38 diák kap lehetőséget, sőt a plusz igények függvényében lehetnek további helyek is.

Licska Balázs

A fiatalok az önkormányzati intézményekben is besegítenek.

Fotó: Illusztráció/MW

A fiatalok önkormányzati intézményeknél, helyszíneken segítik a mindennapi feladatok ellátását, ténykednek a polgármesteri hivatalban, az óvodákban és a bölcsődében, a családsegítő és gyermekjóléti központnál, a városi képtárban, a városgazdálkodási irodánál, a közétkeztetési intézménynél, az Éden Campben.

Hangsúlyozta: az önkormányzat komoly szerepet vállal több tekintetben is a program sikeres lebonyolításában. Saját forrásból fedezi egyrészt a fiatalok után a szociális hozzájárulási adót, másrészt az egészségügyi alkalmassági költségét, ami gyermekenként 3 ezer forint. Emellett a bruttó munkabért, ami összességében több millió forint, előre meg kell finanszíroznia, utólag persze megkapja a magyar államtól, mivel központi programról van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában