Főzőverseny

2023.08.13. 13:01

Harcsás töltött káposztájával harmadik lett az ecsegfalvi csapat Dunaalmáson

Hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendezték meg Dunaalmáson, a Royal-kikötőben a káposztás ételek főzőversenyét szombaton.

Nyemcsok László

Dankó Béla, Takács János és Prohászka Béla

Forrás: BMH

Több mint 20 csapat nevezett, többek között Békésből az ecsegfalvi Oszlánczi család is, apuka feleségével, két gyermekükkel és egy baráti házaspárral. A zsűri elnöke a Békés vármegyei Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke volt, és az ételeket pontozta Dankó Béla országgyűlési képviselő is vármegyénkből.

– Sportbarátságunk régre nyúlik vissza Takács Jánossal, a szöuli olimpia negyedik helyezett birkózójával, aki Tatabányán neveli továbbra is a jövő birkózóit, emellett a dunaalmási kikötőt is üzemelteti – hangsúlyozta Dankó Béla. – Meghívott a gasztronómiai rendezvényre Prohászka Béla mesterszakáccsal együtt, mi pedig szívesen jöttünk.

 

Prohászka Béla elmondta, szabadtűzön készítettek a csapatok káposztás főételeket. A versenyben az ecsegfalvi Oszlánczi család bronzérmet szerzett. Érdekesség, hogy az apuka az Ecsegfalvi Kunsági Vadásztársaság elnöke, most azonban halétellel, harcsás töltött káposztával bizonyított.

A verseny után Takács János elmondta, örömmel fogadta el a meghívást az idei Csabai Kolbászfesztiválra, a töltöttkáposztafőző-versenyen természetesen indulnak is majd valamilyen különlegességgel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában