Testületi ülés

2023.08.31. 19:49

Fegyelmezetten gazdálkodnak Békésen

Dr. Pásztor Gyulát választotta az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság külsős, nem képviselő tagjává csütörtökön tartott ülésén a békési képviselő-testület – jelentette be a tanácskozást követő sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Papp Gábor

Fotó: Gazsó János

Mint elmondta, dr. Pásztor Gyula elismert személyiség Békésen, kiváló szakember, és családi kötelékei alapján is nagyon fontos, hogy szerepet vállal a bizottság munkájában. Mint ismert, az új külsős bizottsági tag édesapja, az áprilisban elhunyt dr. Pásztor Gyula, a város alpolgármestereként és országgyűlési képviselőként is tevékenykedett.

A grémium elfogadta az önkormányzat és intézményei költségvetésének első féléves teljesítéséről szóló beszámolót. A polgármester ennek kapcsán elmondta, minden téren fegyelmezett gazdálkodás zajlik, aminek fontos eredménye, hogy talpon vannak, és pozitívan tudnak előre nézni a jövőbe.

A képviselő-testület ugyancsak döntött az idei vállalkozói alap kiírásáról, amelynek keretében a helyi egyéni vállalkozók, őstermelők, illetve gazdasági társaságok eszközbeszerzéshez pályázhatnak kamatmentes kölcsönre, ami a munkahelyek teremtését, illetve megtartását segíti. A célra összesen 6,2 millió forintot különítettek el.

Deákné Domonkos Julianna tanácsnok elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy támogassák a felsőoktatásban tanuló fiatalokat is. Éppen ezért az önkormányzat idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. A támogatást a város 1 millió 550 ezer forintot különített el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában