Mira Csillagászati Egyesület

2023.08.12. 11:37

Csillagfényes élményekben volt részük a kaszaperieknek

Szuper társaság várta, invitálta a kaszaperieket pénteken délutántól a csillagfényes kertmoziba. A Nagyszénási Mira Csillagászati Egyesület távcsövekkel érkezett. A kaszaperiek pedig őszinte kíváncsisággal érkeztek a szabadtéri rendezvényre.

Csete Ilona

Napészlelésre is csalogatták a kaszaperieket. Fotó: Facebook

Izgalmas program, finom hamburgerek és hűsítő italok várták egy újabb együttlétre a kaszaperieket. Az Egy éjszaka a csillagokkal országos sorozathoz csatlakoztak a község kíváncsi lakói a helyi művelődési ház dolgozói jóvoltából.

Fődi Andrásné, a szénásiak képviseletében Világ, ahol élünk címmel előadást tartott, majd meglesték a Napot közösen. Sok gyermek társaságában a távcsöves észlelésnek nagy sikere volt.

– Láttuk a Szaturnuszt, a többes csillagrendszert, az Androméda galaxist, két napfolt-csoportot. Érdeklődőből sem volt hiány. Éjszaka csomagoltunk össze egy sikeres program végén – nyilatkozta Fődi Andrásné.

Nem csak az égbolton, a földön is voltak látnivalók, hiszen filmet is vetítettek pénteken este.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában