Napi négy órában

2023.08.24. 11:48

138-an dolgoztak Gyulán a nyári diákprogramban

A „Nyári diákmunka 2023” munkaerőpiaci-program keretében összesen 138 gyulai diák dolgozott a fürdővárosban idén. A fiatalok egy-egy hónapig dolgozhattak – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint írta, júliusban 75 diák számára tudtak lehetőséget biztosítani, míg augusztusban 63 fiatal számára.

Papp Gábor

A polgármester az irodájában beszélgetett a diákokkal.

Forrás: Facebook

A foglalkoztatás keretében napi 4 órát dolgoznak, dolgoztak, a munkabér havi bruttó 116 ezer forint. Mint írta, a munkavégzést az Erkel Ferenc Nonprofit Kft., a Várszínház Nkft., Gyulai Közüzemi Nkft., a könyvtár, az egyesített óvoda, a kistérségi szociális intézmény, a polgármesteri hivatal és a játékváros bevonásával biztosították. A polgármester szerdán az irodájában találkozott és beszélgetett azokkal a diákokkal, akik a polgármesteri hivatalban segítettek. Azt mondták, hogy jól érzik magukat nálunk és hasznos az is számukra, hogy belelátnak a hivatali munkába. 

Dr. Görgényi Ernő a posztjában kitért arra is, hogy a nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhettek, akik 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok, szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek. A 138 diák tehát az önkormányzatnál, az állami program keretében dolgozott a nyáron. Rajtuk kívül még sok diák vállalt nyári munkát különféle vállalkozásoknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában