Házszám

2023.07.18. 09:25

Tévedésből kikötötték az áramot Békésen

Lakossági ügyben járt a Bocskai utcában a közelmúltban Mucsi András önkormányzati képviselő. Mint a hírportálunkhoz eljuttatott tájékoztatásában kiemelte, a városrészen élő Toldi házaspárt kereste fel.

Papp Gábor

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

– Habár van fogadóórám is, de azt a gyakorlatot követem, hogy mindig személyesen keresem fel a segítséget kérő választókat, mert így a helyszínen meg tudják mutatni, hogy miben van szükség közbenjárásra – emeltek ki.– 

A Toldi házaspárnak járdaügyben volt mondanivalója, amit természetesen gyorsan orvosolni tudunk, de volt még egy sokkal érdekesebb kérdésük is.

Mint írta, a Bocskai utca régen a Hosszú utca nevet viselte, és mint minden utcának, ennek is voltak zugai: – A gond az, hogy néhány ingatlan nem létezik már, és a házszámozás sem stimmel – folytatta a gondolatot. – Mint kiderült, a hivatali nyilvántartásban már más a száma a 11/1, a 13, a 15. számú házaknak, de a házszámokat még nem cserélték ki, így a környéken nem ismerősök számára nehéz a beazonosítás. Nemrég Toldiéknál tévedésből kikötötték a villanyt az áramszolgáltató munkatársai, mert helytelenül azonosították a portájukat. A következő napokban áttekintjük a nyilvántartást, és szeretnék olyan táblát kitenni, amely felhívja a figyelmet a zugban levő ingatlanokra is. Érdekes, hogy a Bocskai utca 15. szám alatti házat, amely temetőcsősz háza volt a szomszédok elmondása szerint, lebontották, a telket felosztották, így „ugrott” egyet a számozás, de ezt nem követi a házszám.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában