Békéscsaba

2023.07.14. 12:12

Kivágják a kiszáradt és menthetetlen fákat Jaminában

Több menthetetlen, kiszáradt fát kell kivágni a Veres Péter utcai parkban – írta közösségi oldalán Opauszki Zoltán tanácsnok, jaminai önkormányzati képviselő. A munkálatok hétfőn kezdődnek és várhatóan két hetet vesznek igénybe.

Licska Balázs

Forrás: Facebook

– Bizonyára sokaknak feltűnt az elmúlt egy-két évben, hogy a Veres Péter utcai park fái közül igen sok kiszáradt. Szemmel látható, hogy a területen legkorábban telepített kiserdő fái az utóbbi időszak aszályosságát, forróságát igen rosszul viselik – fogalmazott. 

A helyzet kezelése és megoldása érdekében a napokban egyeztetett Szarvas Péter polgármesterrel és a hivatal munkatársaival. Arra jutottak: nincs más lehetőség, mint a több tíz kiszáradt, menthetetlen fa kivágása. 

Kiemelte: előre is tekintenek, ezért még idén ősszel megkezdik a kivágott fák pótlását olyan fafajok ültetésével, amelyek hosszú távú megoldást eredményezhetnek. Azaz a klimatikus viszonyokat jobban elviselik, illetve a jövőben megfelelően árnyas, ligetes környezetet biztosítanak. 

A fák kivágása hétfőn kezdődik, a munka várhatóan két hetet vesz igénybe. A vékonyabb részek aprítékolást követően mulcsként hasznosulnak, míg a vastag törzsek, ágak tűzifaként a szociálisan rászorulókhoz kerülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában