Gyorsforgalmi

2023.07.04. 09:16

Az M44-es is napirenden volt hétfőn a parlamentben

Mind a Lakitelek-Szentkirály, mind pedig a Szentkirály-M5 szakasz beruházása zajlik és hamarosan elkészül – válaszolta Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője kérdésére Csepreghy Nándor államtitkár.

Herczeg Tamás: szeretnénk, ha az utolsó két szakasz is mihamarabb elkészülne.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Herczeg Tamás (Fidesz) közölte: egy település, egy megye elérhetősége rendkívül fontos turisztikai szempontból és a tőkevonzó képesség miatt is. Régiójában a legfontosabb cél, hogy Békéscsaba és Budapest között a 2x2 sávos gyorsforgalmi út elkészüljön, ez nagyon fontos a térségnek – idézte az MTI a képviselőt. Herczeg Tamás hozzátette: szeretnék, ha a két utolsó szakasz is mielőbb elkészülne.

Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: az elmúlt időben Békéscsaba nagyon sokat fejlődött. Jelenleg vidékbarát kormánya van az országnak, a vidék átjárhatósága, az emberek mobilitása terén is jelentős fejlődést értek el az elmúlt időben - közölte.

Kitért rá: mind a Lakitelek-Szentkirály, mind pedig a Szentkirály-M5 szakasz beruházása zajlik és hamarosan elkészül. Ezzel a Békéscsaba és Budapest közötti távolság jelentősen csökken – emelte ki.

Herczeg Tamás Podcast-adásunkban is beszélt az M44-esről. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában