Összefoglaló

2023.07.03. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 3.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. július 3-án.

Beol.hu

Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás. Az alkalmazás célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és minél szélesebb körűen kihasználhassa a digitális egészségügy előnyeit - mondta Rétvári Bence államtitkár.

Egy évre bezártak marsi élőhelyre négy önkéntest. A szimulált marsi élőhelyet azért hozták létre, hogy kipróbálják és felkészítsék a legénységet egy másik bolygón való élet fizikai és mentális kihívásaira.

Ismét megszervezte hagyományos, ottalvós Diabétesz Erzsébet Táborát Gyulán a szabadkígyósi székhelyű Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért.

Nyári véradókampányt indít a vérellátó szolgálat. A nyári időszak minden évben kihívás elé állítja a hazai vérellátást, hiszen a nagy meleg és az utazások miatt a rendszeres véradók aktivitása csökken.

Nyaralás előtt sokakban felvetődik a kérdés, mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy élelmiszert lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyekhez kötött, ha például magunkal visszük házikedvencünket? Érdemes ismerni ezeket a szabályokat, hisz sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatjuk meg magunkat. Ezeket ismerteti a Nemzeti Adó-és Vámhivatal közleményében.

Ismét meghirdeti tehetséggondozó programját a közmédia. A fiatalok mentor támogatásával a gyakorlatban ismerhetik meg a hírterület és a magazinműsorok szerkesztő-riporteri feladatait, vagy tapasztalatot szerezhetnek a tartalomgyártás műszaki oldalán - olvasható az MTVA Sajtó és Marketing Iroda hétfői közleményében.

A legjobb koreográfiáért járó díjat érdemelte ki a 497, a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház közös műsora a minap a romániai Resicabányán rendezett nemzetközi színházi fesztiválon. Farkas Tamás, a Tabán művészeti vezetője, koreográfusa mesélt arról, hogy mitől 497 a 497, illetve, hogy milyen nyár vár a táncosokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában