Nyereményjátékkal

2023.07.03. 17:36

Nyári véradókampányt indít a vérellátó szolgálat

A nyári időszak minden évben kihívás elé állítja a hazai vérellátást, hiszen a nagy meleg és az utazások miatt a rendszeres véradók aktivitása csökken.

MW

Egy férfi vért ad a Civil véradás elnevezésû országos programsorozat egyik budapesti állomásán az Emberi Erõforrások Minisztériumának Báthory utcai épületében 2022. február 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Nyereményjátékkal egybekötött véradókampányt indít július 3. és 31. között az Országos Vérellátó Szolgálat; a véradók - online regisztrációt követően - állatkerti belépőket és ajándékcsomagokat nyerhetnek.

A szervezet hétfői közleményében azt írta, a véradókampány célja felhívni a figyelmet a nyári hónapok alatti véradás fontosságára a megfelelő mennyiségű vérkészítmény biztosítása érdekében.

Hozzátették: a nyári időszak minden évben kihívás elé állítja a hazai vérellátást, ebben az időszakban sokkal intenzívebb toborzómunkát kell végezni annak érdekében, hogy naponta 1600-1800-an éljenek a véradás lehetőségével, hiszen a nagy meleg és az utazások miatt a rendszeres véradók aktivitása csökken. Ezért különösen fontos, hogy minél több olyan embert tudjanak mozgósítani, akik csak ritkán, vagy még soha nem éltek a segítségnyújtás e formájával - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában