Közgyűlés után

2023.06.23. 12:35

Szarvas Péter: van pénz a kiszáradt fák kivágására

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatón értékelte a városi közgyűlést.

Fotó: Bencsik Ádám

Elmondta, kormányzati támogatást kapott a város, így több célra tudtak forrást biztosítani. Egyre több fa szárad ki, ami miatt több jelzést is kapnak a helyiektől, vannak, amelyek veszélyesek is. A kivágásukat felgyorsítanák, így a fás szárú növények gondozására 30 millió forintot fordítanak. Szúnyoggyérítésre további 6 millió forintot szánnak, tehát most két irtásra elegendő pénze van az önkormányzatnak, ha szükséges, az állami munkákon felül a város is elrendel irtást. Noha csökkent a földes utcák száma, így is maradtak, azok karbantartására 10 millió forintot biztosítottak.

Beszélt a bezárt kis posták helyzetéről is. Szerinte a Magyar Posta Zrt. elzárkózik a mobil postáktól és a részleges újranyitásoktól is, pedig lenne igény a kis postákra. Egy út maradt, hogy vállalkozásokkal együttműködve nyissák meg azokat, ez pedig eddig azért nem járt sikerrel, mert el kell fogadni a zrt. által szabott feltételrendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában