Munkaerőpiaci program

2023.06.20. 07:13

Diákmunkát hirdetett meg a dévaványai önkormányzat

Júliusban és augusztusban is hirdettek meg egy-egy időszakot diákmunkára a dévaványai önkormányzatnál. A jelentkezés kizárólag e-mailben lehetséges, a határidő június 23., péntek.

Vásári Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A 2013-2022-es évekhez hasonlóan a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi és vármegyei kormányhivatalok, valamint az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok Nyári diákmunka 2023. elnevezéssel munkaerőpiaci programot indítanak. Ennek keretében Dévaványa Város Önkormányzatánál és intézményeinél is lehetőség nyílik a programra jelentkezni – adta hírül a napokban az önkormányzat.

Részletezték, a programba június 15-től, az illetékes járási hivatalnál regisztrálhatnak a diákok személyes okmányaikkal, valamint érvényes diákigazolványukkal, vagy iskolalátogatási igazolásukkal.

Hangsúlyozták, a munkaerőpiaci program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, július 1. és augusztus 31. közötti időszakra igényelhetnek támogatást a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához. Ez utóbbi pedig történhet az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátó intézményben is. A program keretében legfeljebb napi 6 órás önkormányzati foglalkoztatás támogatható.

Mint kiderült, a dévaványai önkormányzat két időszakban tervezi a foglalkoztatást: július 10-28.,, illetve augusztus 1-21. között, melyekre várhatóan és összesen 25 fő alkalmazását tudják biztosítani. Ez a szám azonban pozitívan és negatívan is változhat attól függően, hogy a gyomaendrődi járás más településein és a vállalkozói szektorban milyen létszámban jelentkeztek diákok a programra.

Az önkormányzat elárulta, a támogatás megállapításakor havi munkabérként a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 174 ezer forint/fő/hó összeg időarányos díjazása vehető figyelembe, amit a tárgyhót követően benyújtott elszámolási dokumentumok alapján utólag fizetnek ki.

Kiemelték, a kiválasztásnál figyelemmel lesznek az összeférhetetlenség szabályainak betartására, ezért az önkormányzatnál és intézményeinél vezető beosztásban lévő dolgozók közeli hozzátartozói nem nyújthatnak be kérelmet diákmunka foglalkoztatásra.

Jelentkezni kizárólag a [email protected] e-mail címen lehet, június 23., péntek 14 óráig név, születési dátum, cím, telefonszám és az időszak megadásával, valamint a járási hivatal foglalkoztatási osztálya által kiadott regisztrációt igazoló irattal. A diákok csak az egyik időszakra jelentkezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában