Összefoglaló

2023.06.18. 21:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 18.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. június 18-án.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Cserbenhagyás vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 46 éves büntetlen előéletű medgyesegyházi férfi ellen, aki teherautóval ittasan okozott balesetet, de nem állt meg a helyszínen.

Hetvenéves találkozót tartottak szombaton a békéscsabai Állami Rózsa Ferenc Általános Fiúgimnázium 1953-ban érettségizett öregdiákjai. Amíg odajártak, négy neve is volt az intézménynek, amit majdnem kórházzá alakítottak át. Az akkori évfolyamban 121-en végeztek, közülük 13-an élnek. A békéscsabai Hotel Fiume éttermében megrendezett találkozóra nyolcan tudtak eljönni.

A 36 éves anyukát és a picit mentők vitték kórházba.

Hagyományos, könyvhétzáró délutánját tartotta szombaton a Körös Irodalmi Társaság a Békéscsabai Szlovák Tájház udvarán. Bemutatták a Bárka irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat legújabb számát, valamint Elek Tibor, Erdész Ádám és Kőszegi Barta Kálmán közelmúltban megjelent köteteit. Felolvasások is szerepeltek a programban, valamint átadták a Körösök Gyöngye-díjat az elmúlt időszak legkiemelkedőbb szerzőjének, Erdész Ádámnak.

Hetven esztendeje, 1953-ban szentelték pappá a battonyai születésű dr. Gyulay Endrét, korábbi római katolikus szeged-csanádi megyéspüspököt. A kivételes papi pályát befutott idős lelkipásztor vasárnap a békéscsabai Páduai Szent Antal Társszékesegyházban mutatott be misét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap közölte: felajánlotta Magyarország segítségét az árvíz sújtotta Szerbiának.

Közel nyolcvan zsák hulladékot, elsősorban PET-palackokat gyűjtött össze egy harmincöt-negyven önkéntesből álló csapat vasárnap délelőtt, a Fekete-Körös városerdei szabadstrandtól egészen a szanazugi szabadstrandig tartó szakaszán. A résztvevők rengeteg szeméttől tisztították meg a folyót, illetve annak környezetét.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház ismét különleges programot hozott a megyeszékhelyre. Vasárnap este ugyanis egy Zeppelin szállt le a főtéren a 10. Színházi Olimpia és a Bábművészeti Világtalálkozó keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában