Katalán vendégek

2023.06.18. 21:28

Egy Zeppelin szállt le Békéscsaba főterére, a gyermekek nagy örömére – galériával, videóval

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház ismét különleges programot hozott a megyeszékhelyre. Vasárnap este ugyanis egy Zeppelin szállt le a főtéren a 10. Színházi Olimpia és a Bábművészeti Világtalálkozó keretében.

Nyemcsok László

Egy meglepetésekkel teli kalandot éltek át a résztvevők, a Zeppelin megjelenésével felpezsdült a hangulat.

Fotó: Für Henrik

A La Baldufa katalán társulatának menetszínháza egy olyan műsor volt, mely az álmok és a képzelet világába varázsolta a közönséget, bevonva őket a produkcióba. A menet végén, a Napsugaras kertben pedig Hadik – Karádi koncert várta a lazulni vágyókat.

Monsieur Bocamoll, Marcello, a feltaláló és Ursus, a bátor akrobata pilóta a Zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítették a főtérre kilátogatókat. Szemük láttára szálltak be a világ első repülőjébe. Semmi sem fordíthatta vissza őket. Sem viharok, sem üzemzavarok nem rettentették őket. A közönség, főként a gyermekek segítségével minden akadályt legyőztek. Világkörüli útjuk során emberekkel találkoztak, városokat láttak, szerelembe estek, zene és színpompa töltötte meg az utcákat.

Egy meglepetésekkel teli kalandot éltek át a résztvevők, a Zeppelin megjelenésével felpezsdült a hangulat. Végigkísérték ezeknek a fantasztikus álmodozóknak a csodálatos, hittel teli küzdelmét, hogy elképzeléseiket valósággá változtassák.

Az este folyamán Berta Jimmy volt a hazai hangulatfelelős, aki a Zeppelintől a koncertig végigkísérte a játékos kedvű nézőket, valamint a Napsugár Bábszínház színészeit is. Hadik Ákos (Grabovski) és Karádi Gergő (Sorbonne Sexual) mottója pedig koncertjükön az volt: „Zenélünk, mert barátok vagyunk, barátok vagyunk, mert zenélünk.” Sorbonne Sexual és Grabovski dalokat játszottak, illetve kedvenc számaikat másoktól, afféle örömzene gyanánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában