Szakkör

2023.06.22. 12:26

A kézműveskedő kovácsháziakat összekovácsolja a tevékeny együttlét

Családias légkörben, sütögetve, kreatív ötleteiket megvalósítva tartotta a Kovácsházi Kézműves Kör a szakkörzáró programját a napokban a Kalocsa Róza Művelődési Központban. A kemencét befűtötték, az alapanyagokat előkészítették és vidám hangulatban búcsúztak az elmúlt hónapoktól, ami nagyon mozgalmas volt.

Csete Ilona

Az elmúlt félévet hagyományos szakkörzáró programmal zárták le

Fotó: Gigacz Balázs

Miközben sült a tartja a kemencében, nemezeléssel készítettek kosárkákat a lányok, asszonyok és azok a családtagok, akik elkísérték a szakköri tagokat erre a már hagyományos összejövetelre. Jankó Erzsébet e civil közösség vezetője elmesélte: folyamatosan ötletelnek, nagyon tevékeny a közösségük. Most például a Nemzeti Művelődési Intézet pályázatának a felhívására jelentkeznek, októbertől négy szakkört indítanának (gyöngyfűző, bútorfestő, makramé, gyertyakészítő, mézeskalács-készítő).

De lesz még addig más feladatuk is: felnőtt nyári kézműves táborukban, augusztusban szövést, fazekasságot, szalmafonást, gyöngyfűzést, nemezelést tanulnak, gyakorolnak majd. És ez a közösségi alkalom arra is jó lesz, hogy a híres és népszerű, a kovácsháziak által horgolt karácsonyfa kapcsán újabb ötleteket kitaláljanak és meglepjék majd a nyilvánosságot.

– Kellenek az ilyen közösségi alkalmak, mert összehozza ezt a remek csapatot – summázta véleményét a kézműves kör vezetője, látva a lelkes tagokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában