Zsűriztek

2023.05.30. 12:00

Közel négyszáz alkotás érkezett a Magyarok Kenyere rajzpályázatra Békésben

Békés vármegyei óvodások, általános iskolások számára írt ki a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz kötődően rajzpályázatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatósága.

Ny. L.

Prohászka Béla már a zsűrizés előtt belepillantott a rajzok egy részébe.

Forrás: NAK

Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke elmondta, nagyon sok településről – városokból és falvakból egyaránt – érkeztek be rajzok az  agrárkamarához.

– Az aktivitásnak köszönhetően közel négyszáz alkotás közül választja ki a legjobbakat a zsűri a közeljövőben, aztán pedig június közepén megtartjuk az eredményhirdetést – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – A szülők, pedagógusok is sokat tettek azért, hogy minél több gyermek tudjon az idén a 13. évébe lépett Magyarok Kenyere programról, a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogásáról. Az egész éven átívelő programban hazánk teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek határainkon innen, de a határainkon túl is.

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a zsűri egyik tagja hangsúlyozta, a rajzok egy részébe már belepillanthatott, és ezek is azt mutatják, nem lesz könnyű dolga a zsűrinek.

– Úgy gondolom, ez egy olyan nemes ügy, melynek csak nyertesei vannak és lesznek – emelte ki Prohászka Béla. – Az egymás segítése, a rászorulók iránti szolidaritás beleivódik a rajzpályázat által is a gyermekek lelkébe, és megismerik az jó ügyért összefogás jelentőségét. Másrészt a kenyérnek, mint élelmiszernek a táplálkozásban betöltött szerepére is rávilágítanak az alkotások.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában