Összefoglaló

2023.05.18. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 18.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. május 18-án.

Beol.hu

Három férfi zaklatta éveken át szexuálisan a 13 éves győri kislányt. A saját édesanyja sem védte meg, ezért most ő is felelni fog.

Ismét rakétatámadás érte Kijevet. 449. napja tart a háború a szomszédban.

"A közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában dúló háború ránk is hatással van, és olyan demográfiai visszaeséssel és kihívásokkal szembesülünk, amelyekkel még korábban soha" - mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön az ENSZ katasztrófák kockázatainak csökkentésére és az ellenállóképesség növelésére létrehozott Sendai Keretszerződés kapcsán tartott New York-i konferenciáján.

Továbbra is a legbiztonságosabb megyei jogú városok között szerepel Békéscsaba – ez is kiderült a városi közgyűlés csütörtökön tartott ülésén, amelyen a rendőrség beszámolt előző évi tevékenységéről. A grémium tagjai biciklisek, gyorshajtók, szabálytalanul parkoló autósok miatt kértek segítséget, ezekben egyébként történtek intézkedések.

A földgázfogyasztás az október közepétől április közepéig tartó időszakban az eggyel korábbi fűtési szezonhoz képest 24,5 százalékkal, a felhasznált villamos energia mennyisége 7,5 százalékkal csökkent Magyarországon; gázból ez hozzávetőleg 2 milliárd köbméteres, áramból 1900 gigawattórás megtakarítást jelent - tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.

Életének 56. évében elhunyt az újkígyósi Balogh József, egykori válogatott kézilabdázó.

A rendőrök május 8. és május 14. között Magyarország közútjain 4 456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt ellenőriztek a Roadpol Truck & Bus akcióban, és 1609 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 15 nehéz-tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

Több mint egymilliárd forintból valósulhatnak meg a közeljövőben útaszfaltozási, illetve -felújítási munkálatok Békésen. A város történetének legnagyobb összegű ilyen jellegű beruházás-sorozatának részeként a tervek szerint ötvenöt utca fejlesztése készülhet el.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Gyulai Felsőoktatás Napi Tudományos Konferenciát a fürdővárosi polgármesteri hivatal dísztermében. A csütörtöki esemény középpontjában egy kettős jubileum, illetve a segítő hivatások álltak. Gyulán idén ünneplik a helyi felsőfokú ápoló képzés harmincadik, illetve a szociális munka képzés elindulásának huszadik évfordulóját. 

A tavalyi szezonban a MAMS Stunt (akrobatikus motorozás) országos bajnokság Divízió 1-es kategóriájának összetett versenyében bronzérmes volt Podani Milán. Idén biztosan nem kerül éremközelbe, mert egy súlyos sérülés miatt ugrott az első két versenye, s ha a gyógyulása után az idei bajnokság hátralévő két fordulójában motorra is ül, eredményeivel már nem szállhat harcba a riválisaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában