Kék hírek

2023.05.18. 13:54

Csaknem ötven teherautó-sofőrt kapcsoltak le gyorshajtás miatt Békésben

Ny. L.

Forrás: police.hu

A rendőrök május 8. és május 14. között Magyarország közútjain 4 456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt ellenőriztek a Roadpol Truck & Bus akcióban, és 1609 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 15 nehéz-tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

Szombati Andrea, a Békés vármegyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta, megvannak az akció Békés vármegyei eredményei is. 

Eszerint 71 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök. Azonnali közlekedési korlátozást azonban nem kellett elrendelni.

A tehergépkocsik vizsgálata során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt egy alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 14 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt egy alkalommal kellett intézkedni

 – hangsúlyozta Szombati Andrea. – A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során egy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, öt alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, 48 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában