Félautomata defibrillátor

2023.04.16. 14:48

Sok százan futottak Körös-Körül Békésen - galériával, videóval

Mintegy háromszáz induló részvételével harmadik alkalommal rendezte meg a Körös-Körül Jótékonysági Futóversenyt vasárnap a Békési Fiatalokért Egyesület és a Békési Diákok Atlétikai Clubja Békésen, az Élővíz-csatorna partján.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Serfecz Dávid, a szervező Békési Fiatalokért Egyesület elnöke elmondta, a vasárnapi program kapcsolódott a Békés 50 elnevezésű, egész éven át tartó rendezvénysorozathoz, amelyet a település ismételt várossá nyilvánításának fél évszázados jubileuma alkalmából hívtak, illetve hívnak életre. 

Mint kiemelte, a futóverseny több célt is szolgált. Egyrészt egy hangulatos tavaszváró programmal ezúttal is szerették volna népszerűsíteni az egészséges életmódot, illetve az Élővíz-csatorna különleges környezetét. Másrészt, a kihívás jótékonysági elképzelések megvalósulásához is hozzájárult. 

– A befizetett nevezési díjakból segítjük a Békési Önkormányzati Tűzoltóságot egy félautomata defibrillátor beszerzésében – tette hozzá.

A nevezők, illetve az indulók száma megközelítette a háromszázat, a legtöbben természetesen békésiként álltak rajthoz, de sokan érkeztek Békéscsabáról, Gyuláról, illetve a környező kisebb településekről, például Muronyból és Kamutról is.

Az érdeklődők a hagyományos 5, 10 és 21 kilométeres táv mellett 50 méteren és 1973 méteren is megmérethették magukat. Utóbbi két táv, Békés ismételt várossá nyilvánításának 50 évfordulójára és annak dátumára, az 1973-as évszámra utalt. 

Kálmán Tibor, Békés polgármestere az öt kilométeres távot futotta le. – Nagyon fontosnak tartom a Békési Fiatalokért Egyesület munkáját. A szervezet ismét egy hozzám közel álló fontos és nemes cél támogatását tűzte ki célként maga elé. A Békési Önkormányzati Tűzoltóság elnökeként kötelességemnek is éreztem, hogy ott legyek a versenyen – fogalmazott.

A polgármester hangsúlyozta, több módon, például lakhatásban nyújtott támogatással, ösztöndíjakkal is igyekeznek segíteni a városban élő fiatalokat, de nagyon fontosnak tartják azt is, hogy legyenek a korosztály számára programok, közösségépítő események, amiben a Békési Fiatalokért Egyesület kiemelt szerepet vállal.

Szitás Péter, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokhelyettese elmondta, megtisztelőnek tartják, hogy a Békési Fiatalokért Egyesület úgy döntött, idén őket támogatják a futóverseny bevételéből. 

– A tűzoltóságnak nem alapfeladata az egészségügyi problémák kezelése, azonban egyre inkább látható, hogy fel kell készülnünk esetlegesen felmerülő életmentő vészhelyzetekre is – hangsúlyozta. – Persze bízunk benne, hogy nem lesz szükség a félautomata defibrillátor használatára.

A tűzoltók egyébként a rendezvényen bemutatták az eszközeiket, és sokan rajthoz is álltak közülük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában