Békéscsaba

2023.04.13. 16:10

Nem lesznek szanaszét a városban az e-rollerek

Gyors, rugalmas és környezetbarát közlekedési eszköz – mondta arról dr. Juhász István tanácsnok és dr. Szigeti Béla a Hajrá Békéscsaba-frakció csütörtöki, múlt heti városi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján, hogy hamarosan e-rolleres rendszert vezetnek be Békéscsabán egy céggel együttműködve.

L. B.

A Hajrá Békéscsaba-frakció nevében dr. Juhász István tanácsnok és dr. Szigeti Béla tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Licska Balázs

Kiemelték: elkerülhető, hogy szét legyenek hagyva a kétkerekűek, ugyanis szabályozott lesz a rendszer, a szolgáltató pedig a közterület használata után díjat fizet az önkormányzatnak.

Ismertették: a városi közgyűlés ülésén alapítványok támogatásáról is döntöttek, illetve korábban, a szakbizottság ülésén, összesen 4 millió forint értékben 49 pályázat esetében civil szervezeteknek, egyházaknak, nemzetiségeknek juttatott forrásról határoztak. Az ülésen felülvizsgálták a város levegőminőségi tervét. A tanulmányban szerepel: Békéscsabán 30 ezer járművet tartanak fenn, valamint 87 kilométernyi kerékpárút található. Bizonyos időszakokban a szállópor-koncentráció túllépi a határértéket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában