Öszsefoglaló

2023.04.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 20.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. április 20-án

Beol.hu

Halálos baleset elkövetésével gyanúsítják a kamionost. A tragédia tavaly augusztusban történt Békéscsaba külterületén, Mezőberény irányába.

Veszélyes szerekkel végzik a kamaszok nemátalakítását. Az elmúlt években a nemzetközi egészségtudományi élet számos szereplője közölt olyan kutatásokat, amelyekben a radikális beavatkozások hatékonyságát domborították ki, elhallgatva az ártalmatlannak tűnő szerek komoly egészségügyi kockázatát.

A magyarok óriási többsége még szigorúbban büntetné a kiskorúaknak kábítószert eladó bűnelkövetőket. A dollárbaloldal a gyermekvédelmi népszavazás után a kábítószer-elleni fellépés kapcsán is szembe megy a nemzeti konszenzussal.

Egy diáklány egy bevásárlóközpontban alázta meg és ütötte meg ismerőseit Miskolcon. Az esetekről videók is készültek, amelyek alapján büntetőeljárás indult. A törvény betűi világosak: kényszerítés az, „aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön”. A társadalmi elvárás is világos, védeni kell a gyerekeket.

Ne használjon ingyenes nyilvános mobiltöltőt! Elsőre talán furcsán hangzik: miért is ne használnánk? Pedig a figyelmeztetést az FBI adta ki, hivatalosan.

Gulyás Gergely: június 30-ig maradnak az árstopok. A legfontosabb kormányzati döntésekről számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Az elmúlt 12 évben 600 milliárd forintból újulhattak meg a vidéki egészségügyi intézmények, ez példátlan az elmúlt három, négy évtized távlatában - jelentette ki építési és közlekedési miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Ferenc pápát több ezer magyar fiatal várja majd a Papp László Sportarénában. A Magyar Nemzet arról ír, hogy online felületeken és élő televíziós adásban is követhető lesz majd a Szentatya látogatása.

A magyar-szerb stratégiai energia-együttműködés az egyik garancia arra, hogy Magyarország ellátása a következő időszakban is biztonságban lesz - közölte Szijjártó Péter, miután a szerb energiaügyi miniszterrel tárgyalt.

Elindult a szavazás, Az év kerékpárútja lehet idén a Wenckheim turista- és kerékpárút, amelyre április 30-áig lehet szavazni az Aktív Magyarország Facebook oldalán.

Befejezéséhez közelít a 390 millió forintos belvízvédelmi fejlesztés Mezőberényben. A beruházás részeként rehabilitálják a vasút közelében található záportározót, és abból, illetve annak környékén emellett egy rekreációs helyet is kialakítanak. Hat utcában felújították a meglévő csatornákat, illetve 2,3 kilométeres új csatornaszakasz is épült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában