Összefoglaló

2023.04.02. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 2.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. április 2-án.

Beol.hu

Egy avasi oktatási intézményben készült ölni a fiú: fegyverek beszerzését és vérengzést tervezett, hasonlóan az Amerikai Egyesült Államokbeli esetekhez. Azonban olyan nyomokat hagyott a közösségi térben, hogy a rendőrség megtalálta, és még azelőtt lecsapott rá, hogy valóban megtehette volna, amire készül.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a litván férfinak a letartóztatását, aki 25 migránsnak segített Battonya térségében átlépni a zöldhatárt.

Minél több ország vonódik bele az ukrajnai háborúba, annál nagyobb iramban haladunk egy világháború felé – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, kiemelve: ha világháború lesz, akkor az atomháború lesz.

Magyarország minden lehetséges támogatást megad a kártápaljai magyaroknak a megmaradáshoz – jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár szombaton Torontóban, a magyar közösség adománygyűjtő eseményén.

A baloldali média terjesztette el a hírt, miszerint tervezési hiba miatt csúszik az M6-os autópálya befejező szakaszának átadása, de az Építési és Közlekedési Minisztérium ezt az értesülést egyértelműen a cáfolta a Pécsi Újságnak.

Ahogy beköszöntött a tavasz, úgy kezdték meg a vármegye településein, így Békéscsabán, Gyulán, Orosházán is a parkok, a zöldterületek gondozását a szakemberek. Hamarosan zúgnak a fűkaszák, illetve megkezdik a virágosítást is.

Egy héten keresztül ellenőrzi a NAV a húsboltokat és a húsvéti terméket árusítókat Békés vármegyében.

Délkelet-Európa országainak kiemelkedő régészeti leleteit bemutató kiállítás nyílt magyar támogatással a világ vezető természettudományi múzeumában, a chicagói Field Museum-ban – adta hírül az MTI. A tárlaton a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumból érkezett leletek is láthatók.

A GRBAlphával sikerült pontosan meghatározni az emberiség történetében valaha észlelt és megörökített legfényesebb gamma-felvillanás csúcsértékét.

Virágvasárnapon, Urunk szenvedésének vasárnapján, a gádorosi Kisboldogasszony Plébániatemplomban és annak kertjében 9 óra 30 perckor kezdődött az ünnepi liturgia, barkaszentesléssel és különleges körmenettel. Az evangélium élővé tétele a cél, ezért a lelkipásztor szamárháton vonult a hívek körében. Füles nem először segíti Perlaki György plébános munkáját.

Császárkörte párlatával a békési Dézsi László, a Csabai Pálinka Klub tagjaként nyerte el az I. Pyrus Master – I. Kárpát-medencei Körtepálinka és Párlat Verseny nagydíját.

A Békéscsabán született, Mezőberényben nevelkedett sikeres kosarassal, Iványi Dalmával készült nemrégiben Podcast-beszélgetés a Bama.hu hírportálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában