Békés vármegye

2023.04.02. 13:26

Letartóztatták a litván embercsempészt: bangladesiek és indiaiak utaztak a raktérben – videóval

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a litván férfinak a letartóztatását, aki 25 migránsnak segített Battonya térségében átlépni a zöldhatárt.

P. G.

Forrás: police.hu

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 19 éves Litvániában élő, litván állampolgárságú férfi letartóztatását, aki pénzért szándékosan segítséget nyújtott összesen 25 fő külföldi – 17 fő indiai és 8 fő bangladesi – állampolgárnak abban, hogy hétfőn éjjel illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a Battonyai Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt.

Mint a Békés Vármegyei Ügyészség sajtóközleményében olvasható, a litván férfi a külföldi állampolgárokat hétfőn, az esti órákban Románia területén, Temesváron beszállította az általa vezetett, osztrák honosságú kistehergépjármű utasterébe, és őket a gépjárművel a határőrizeti szervek megkerülésével, a román-magyar államhatárt meg nem engedett módon, a zöld határon átlépve Magyarország területére szállította, majd megindult velük az ország belseje felé.

A gépjárművet a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei hétfőn 23 óra előtt nem sokkal Mezőhegyes külterületén intézkedés alá vonták, majd a terheltet és az általa szállított migráns személyeket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség hivatalos helyiségébe előállították. A migránsok útját Romániából Olaszországba embercsempészek szervezték, akiknek ezért 3000 és 3500 euró közötti összegeket fizettek. A férfi a megbízójától 500 euró pénzösszeget kapott volna, amikor a migránsokat Budapestre szállítja.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában