Beruházás

2023.03.13. 14:02

Parkolókat építenek, kamerákat telepítenek Kötegyánban

Térfigyelő kamerákat telepítenek, parkolókat építenek, árkot tesznek rendbe azon beruházás keretében, amelyre 66 millió forintot nyert el a TOP Plusz keretében az önkormányzat – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

Egyrészt négy parkolóhelyet alakítanak ki az óvodánál, a kerítéssel párhuzamosan. Elmondta, az óvodát 1978-ban építették, és az akkori igényeknek elegendő volt a kapubejáró, hogy kiszolgálja a parkolási igényeket. Az elmúlt négy évben viszont megkétszereződött az óvodások száma, és ezzel megnőtt a járműforgalom is, így az egyedüli megállóhely nem elég. A munkálatok az óvodánál hamarosan indulhatnak is.

A hivatalnál, ahol jelenleg négy belső parkoló áll rendelkezésre, szintén problémát jelent a parkolás. Nemcsak az udvaron, hanem a községháza előtt, az úttal párhuzamosan is kialakítanak újabb helyeket, ami fontos lesz a hivatalba érkező ügyfeleknek, a községháza szakembereinek.

Másrészt több eszközből álló térfigyelő kamerarendszert építenek ki, ugyanis határ menti településként, zsákfaluként nagy igény van erre a helyiek részéről. A polgárőrök fontos szerepet játszanak a közbiztonság fenntartásában, erősítésében, ezért velük egyeztetve jelölték ki a pontos helyszíneket. Kerül berendezés a Kossuth utca két végére – az Ökoparkhoz és a Bocskai térre –, a bejövő út mellé, a központba, a piachoz, valamint az új játszótérhez is.

Harmadrészt pedig fejlesztik az árokrendszert a Sarló és a Széles utcákban, ugyanis a területen jelenleg problémát okoz a csapadékvíz elvezetése – zárta a felsorolást dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában