Gyula

2023.03.27. 13:55

Közlekedési hét: mentők érkeznek az óvodásokhoz

Megkezdődött a hagyományosnak számító, jelentős múltra visszatekintő közlekedési hét hétfőn délelőtt a gyulai Béke sugárúti óvodában.

P. G.

A gyerekek programhoz illő produkciójával kezdődött a sorozat

Fotó: Für Henrik

Enyediné Nagy Krisztina tagintézmény-vezető köszöntőjében elmondta, az óvoda fő profilja a biztonságos közlekedésre nevelés. Kiemelte, idén negyvenkilenc éves az intézményünkben található közlekedési park, a közlekedési hetet pedig már tizennyolcadik alkalommal szervezték meg. 

– A közlekedési játszóparkban a gyerekek zárt környezetben ismerhetik meg és gyakorolhatják a biztonságos közlekedést, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait – fogalmazott. – A programhét során pedig az óvodások valós helyzetekben szerezhetnek élményeket.

Kitért arra, hogy évtizedek óta jó kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel, a tűzoltósággal és a vasúttársasággal.

Kónya István és Fenesiné Markovics Nóra.

A rendezvénysorozattal kapcsolatban elárulta, hétfőn a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt beltéri programokat szerveztek, koncertet adott a Hanta Banda zenekar, kedden a nagycsoportosok vonaton Békéscsabára utaznak, szerdán az óvodában a mentők munkáját ismerhetik meg a gyerekek, illetve ellátogat hozzájuk a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársa is. Csütörtökön a Gyulai Rendőrkapitányságon fogadják az óvodásokat, pénteken pedig nyílt napot tartanak, jó idő esetén rendőrautóval, rendőrmotorral, ügyességi feladattal.

Kónya István alpolgármester kiemelten fontosnak nevezte, hogy a gyerekek minél előbb megtanulják azokat a közlekedési szabályokat, amelyekkel nap mint nap találkoznak. 

– Lényeges, hogy ismerjék a táblákat és felismerjék akár a veszélyesebb helyzeteket is. Nem lehet elég korán kezdeni a tanítást ezen a téren – tette hozzá. Elmondta, jövőre lesz ötvenéves a megye első, az intézményben található közlekedési játszóparkja, amit néhány évvel ezelőtt felújítottak.
Fenesiné Markovics Nóra rendőr főhadnagy elmondta, sokadik alkalommal jár az óvodában, ahol a gyerekek mindig bebizonyítják, hogy mennyire jól ismerik a szabályokat, a táblákat. Szólt arról, hogy ebben a pedagógusok mellett fontos szerepük van a szülőknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában