Összefoglaló

2023.03.22. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 22.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 22-én.

Beol.hu

Az Egyesült Államok és Nyugat-Európa után immár Magyarországon is megjelentek azok az LMBTQ-barát szórakozóhelyek, amelyek teret adnak a kisgyermekek társaságát kereső, őket fogdosó transzvesztitáknak

Az orosz erők többszintes lakóházakra lőttek Zaporizzsjában, sok a sérült. A háború 392. napja tart a szomszédban.

Az orosházi Széni-Dégi Fanni nyerte a szakdolgozók kategóriájában a Richter Anna Díjat.

Elnöki elismerésben részesült a békéscsabai életmentő, Gyebnár József.

A román sport- és politikai berkekben felháborodást váltott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése, miszerint – az UEFA jóváhagyása alapján – engedélyezte a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire.

Hoztunk még egy okot, hogy soha ne küldjön intim képeket – még akkor sem, ha megvágta. És nem csak erotikus fotókról van szó: egy végzetes technikai hiba következtében az eredeti kép visszaállítható, hiába törölte, vágta le a mások szeme elé nem való részletét. Meg is mutatjuk.

Az észtek elleni mérkőzés lesz Marco Rossi ötvenedik találkozója a válogatott élén. A szövetségi kapitány szerint az új játékelemek és elképzelések kipróbálásán lesz a hangsúly a csütörtöki barátságos mérkőzésen.

Tizedik alkalommal rendezték meg Gyulán a Küzdelem Napját. A nagy népszerűségnek örvendő, túlnyomórészt K–1, valamint MMA és boksz szabályrendszerben vívott mérkőzéseket felvonultató, nemzetközi viadal egyben Wertheim Albert-emlékverseny is volt.

A Földtől mintegy 300 millió kilométerre lévő Ryugu aszteroidáról származó minták elemzése arra utal, hogy a földi élet kialakulásához a világűrből érkező meteoritok járulhattak hozzá.

Március 19-én, délben jött világra a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának idei első újszülötte, egy muflonbárány.

Jövő héten az ideiglenes, részleges zárás után újra teljeskörűen kinyitnak a város kulturális intézményei. A Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Jókai színház, a Napsugár bábszínház és a Munkácsy Mihály Múzeum is számos programot kínál az érdeklődőknek.

Tíz emblematikus tárgy, és ezekhez válogatott versek alkotják a Petőfi-buszt, ami szerdán Gyomaendrődön a Határ Győző Városi Könyvtárnál parkolt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában