Nemzeti park

2023.03.22. 16:44

Don Juhan újra apa lett: cuki muflonbárány jött világra a szarvasi állatparkban

Március 19-én, délben jött világra a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának idei első újszülötte, egy muflonbárány.

Gy. R.

A kis muflon bárány még hetekig követi anyját

Fotó: Bencsik Antal Zsolt/KMNP

Ahogy az állatpark közleményében ismerteti, a muflon kifutónál aznap sétáló látogatók részesei is lehettek az alig két kilogrammos kisbárány érkezésének, emellett a kis muflon első lépéseit is láthatták. A bárányok az ellés utáni percekben már lábra állnak és elkezdik követni anyjukat, akik biztonságos helyre vezetik az ilyenkor még védtelen újszülötteket. A természetben ez életbevágó a ragadozók elleni hatékony védekezés miatt.

A mufloncsöppség apja a Don Juhan névre hallgató muflon kos, anyja pedig egy több éves jerke, aki öt hónapig volt vemhes a kicsivel. A muflon jerkebárány, vagyis nőnemű. Tejjel táplálkozik, anyjától pedig csak néhány hét múlva kezd elszakadni.

Az állatpark ismertette, a közeljövőben várható még ellés, hiszen a Körösvölgyi Állatpark muflon nyájának több jerkéje is vemhes jelenleg. Addig is minden látogatót szívesen várnak a csöppség megtekintésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában