Összefoglaló

2023.03.11. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 11.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 11-én.

Beol.hu

Megverhették azt a 2 éves kisfiút, aki február végén halt meg Polgáron - derült ki a halottvizsgálati bizonyítványából, amelyet most kapott meg a kisfiú vér szerinti anyukája. A vizsgálat arra jutott, hogy a kisfiúnak a bántalmazástól leszakadt a mája, és vérvesztéses sokkot kapott.

Fának hajtott egy autó szombaton reggel Gerla és Doboz között. A járműben egy idős pár utazott. A baleset következtében a sofőr beszorult az autóba.

Metsző szél se szegte kedvüket azoknak, akik szombaton reggel futócipőt húztak és Magyarbánhegyesen bekapcsolódtak Halik Gyuszkó battonyai kisfiú javára meghirdetett jótékonysági futásba. Mert futni, sportolni mindig jó, de ha ezt egy jó ügy érdekében teszed, még felemelőbb érzés! - fogalmaztak a szervezők toborzó plakátjukon.

Baj van? Az eddigi legveszélyesebb aszteroidát fedezték fel. A NASA tudósai kiszámolták: 2046-ban csapódhat a Földbe.

Ismeretlenek feltörték, átvették az irányítást a Facebookon a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálja felett.

Az érkező hidegfronttal feltámadt a szél: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán. A budapesti János-hegyen 114 kilométer/órás széllökést mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán szombat reggel.

A Békéscsabai Jókai Színház saját halottjának tekinti a közelmúltban elhunyt Konter Lászlót, a teátrum egykori igazgatóját.

A kivitelezők már befejezték az elektromos hálózat korszerűsítését a gyulai szakrendelőben. Hozzátette, az épület elektromos hálózata teljes cserére szorult, amit energiatakarékos LED-es fényforrásokat felszerelésével egészítettek ki a költséghatékonyság érdekében.

A húsvéti, négynapos hosszú hétvégére 17 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évhez képest – közölte saját adatai alapján a Szallas.hu pénteken az MTI-vel, az egyik legnépszerűbb célpont Gyula.

Mutatjuk, milyen programok lesznek idén a nemzeti ünnephez kapcsolódóan.

Magyarbánhegyes tavaly három TOP-projekt nyertese lett. A térségben biztosan, de talán a megyében is egyedüliként, a 2022-ben kiírt támogatást nyert pályázatainak megvalósítását elsőként teljesítette. Mindhármat szombaton avatták. Elsőként a fittparkot adták át a fiataloknak.

A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül: közel ugyanannyian tájékozódnak kormánybarát (75,5 százalék, 6 millió fő), mint kormánykritikus forrásokból (80,4 százalék, 6,4 millió fő), arányaiban elenyésző azok száma, akik kizárólag csak az egyik típusú médiából tájékozódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában