Korszerűsítés

2023.03.11. 07:09

Hamarosan végeznek a gyulai szakrendelő felújításával

A Békés Megyei Központi Kórház hamarosan befejezi az ellátás korszerűsítését célzó „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projektjét – adta hírül pénteken dr. Becsei László főigazgató főorvos.

V. E.

Megtudtuk, az Európai Unió által támogatott projekt 290,2 millió forint összköltséggel, vissza nem térítendő támogatásként február 1. és május 31. között valósul meg. A Semmelweis utcán működő járóbeteg szakellátó rendelő épületében már javában zajlanak a munkálatok. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. 

A főigazgató főorvos részletezte, a kivitelezők már befejezték az elektromos hálózat korszerűsítését. Hozzátette, az épület elektromos hálózata teljes cserére szorult, amit energiatakarékos LED-es fényforrásokat felszerelésével egészítettek ki a költséghatékonyság érdekében.

Továbbá a biztonságos üzemeltetést veszélyeztető, a lapostetős szerkezetből adódó beázások kiküszöbölésének érdekében szigetelték az épület tetőszerkezetét, ami magában foglalta a víz-, és hőszigetelést és a csapadékvíz-elvezetés biztosítását is. Ezen túl a korszerűsítés keretében a vízvezeték hálózat cseréje mellett az épület közforgalmú vizesblokkjainak szaniterei és pipere tárgyai is megújultak, illetve elektromos kézszárítókat szereltek fel.

A felújítás tisztasági festéssel fejeződik be és várhatóan 2023 második negyedévében a járóbeteg szakrendelés visszaköltözik az épületbe. Az intézmény menedzsmentje a napokban helyszíni bejáráson tekintette meg az épületet, illetve a befejező munkálatokat. 

Dr. Becsei László elmondta, a korszerűsítési munkálatok a terveknek megfelelő ütemben zajlanak. A kivitelezők és az intézmény szakági munkatársai hétről hétre kooperációs megbeszéléseket tartottak, ahol a felmerült kérdésekre megoldást találtak és együttműködve mindent megtettek a műszaki biztonság megvalósulása és a pályázati célok elérése érdekében.

A bejárás idejére a felújított vizesblokkokat és a szanitereket már beépítették és megkezdődött a takarítás, valamint a visszaköltözés előkészítése. Néhány héten belül pedig a betegek a felújított épületben vehetik igénybe a szakellátást, ahol a projekt keretében beszerzett korszerű orvostechnikai eszközökkel végzik munkatársaik a páciensek ellátását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában