Magyarbánhegyes

2023.03.11. 17:00

Sokan beneveztek, hogy egy nap talán Gyuszkó is futhasson

Metsző szél se szegte kedvüket azoknak, akik szombaton reggel futócipőt húztak és Magyarbánhegyesen bekapcsolódtak Halik Gyuszkó battonyai kisfiú javára meghirdetett jótékonysági futásba. Mert futni, sportolni mindig jó, de ha ezt egy jó ügy érdekében teszed, még felemelőbb érzés! - fogalmaztak a szervezők toborzó plakátjukon.

Csete Ilona [email protected]

Gyuszkóért (középen) futott iskolájának a lelkes kollektívája is

Fotó: BMH

Gyuszkó még csak 8 éves, mégis küzdelmes éveken van túl. Koraszülöttként jött a világra, sürgősségi császárral, ahol oxigénhiányos állapotba került, keringése összeomlott, így többször is újra kellett éleszteni, majd 2 hétre lélegeztetőgépre került. Több műtéten is túl van, járni önállóan nem tud, kúszó mozgással közlekedik. Most egy speciális terápia segítene neki a járástanulásban.

A kecskeméti terápiát, ami a kisfiúra nagyon jó hatással volt, saját zsebből állták a szülők. Ahhoz, hogy Gyuszi egy évig folyamatosan kaphassa a Kecskeméti Borsószem Terápiás Központ kezeléseit, 1,6 millió forint kellene a családnak. Gyuszinak azért van nagy szüksége arra, hogy fizikailag is megerősödjön, mert júniusban újabb beavatkozás vár rá: mindkét lábából kiveszik a fémeket és a csavarokat.

Akik segíteni akartak, szombaton (is) megtehették. Megtudtuk, több mint 140 regisztrált sportolni vágyó érkezett az eseményre. Sok támogató is jelezte, e nemes ügy mellé áll. A rendezvényen összegyűjtött adományt és a nevezések összegét Gyuszkó gyógyulása érdekében felajánlották a szülőknek.

Sokan futottak (5-10 km), sétáltak (2 km), kerékpároztak (5-10 km) a Dr. Illyés Sándor EGYMI Erősödő Családi Kötelékek Alapítványának a szervezésében. Az iskola – ahol a kisfiú 1. osztályos – kollektívája alaposan kivette a részét a szervezésből.

Akik szeretnék a családot gyermekük terápiás ellátásában segíteni, alább megtehetik:

ERŐSÖDŐ CSALÁDI KÖTELÉK 
Bankszámlaszám: 11733254-20002358

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában