Magyarbánhegyes

2023.03.11. 14:53

Fittpark épült, a fogorvosi rendelőt, a bölcsőde udvarát korszerűsítették - galériával

Magyarbánhegyes tavaly három TOP-projekt nyertese lett. A térségben biztosan, de talán a megyében is egyedüliként, a 2022-ben kiírt támogatást nyert pályázatainak megvalósítását elsőként teljesítette. Mindhármat szombaton avatták. Elsőként a fittparkot adták át a fiataloknak.

Csete Ilona [email protected]

A fitneszpark első tesztelői, használói voltak a Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub fiataljai

Fotó: Bencsik Ádám

Ünnepelt a nagyközség szombaton Erdős Norbert országgyűlési képviselővel. Sódarné Varga Gyöngyi polgármester köszöntőjében elmondta, büszke arra, hogy 13 év után most a térség országgyűlési képviselőjével avathatnak. 

– Többletforrás nélkül sikerült megvalósítani, amit vállaltunk. Magyarbánhegyes épülni, fejlődni, élni és haladni szeretne előre. Vannak terveink, amihez szükségünk van képviselőnk további segítségére is – fogalmazott a polgármester és külön megköszönte a majd 20 millió forintos rezsikompenzációt, amit az önkormányzat közüzemi számláinak a kifizetésére fordíthatnak.

– Több, mint egy évtizede dolgozunk a jövőnkért. Lebonyolítottunk egy szennyvízberuházást. A Start közfoglalkoztatás nekünk a fejlődést szolgálta, szolgálja. Épült mini bölcsőde, most pedig itt állunk a zöld fittparkban, amit remélem sok fiatal használ majd. Városi színvonalú, bízom abban, hogy az itt élők is örülnek és megbecsülik – mondta a polgármester, aki a másik projekt, a fogorvosi rendelő kapcsán megemlítette: takarékossági szempontból is pozitív az egész épület energetikai beruházása, hiszen modern hőszivattyús rendszerrel és napelemmel lett felszerelve. A harmadik a Mesevár Bölcsőde udvara, ahol majd a nyári nagy melegben is biztonságban játszhatnak a műgyepen, a felszerelt automata árnyékoló alatt.

– A vidéken élő embereknek éppen olyan és annyi esélyük legyen az egészségük megóvására, vagy gyógyítására, mintha bármelyik nagyvárosban, vagy a fővárosban élnének. Ez a kormányzat szándéka. Magyarbánhegyesen ez a park, a fogorvosi rendelőnek a felújítása és a bölcsődei beruházás is ezt a célt szolgálja. A vidék egészségügyének a fejlesztésére jó példa e három projekt is. Az energetikailag modernizált fogorvosi rendelő korszerű lett. A fiataloknak megépített kondipark is a mozgáson keresztül az egészségmegőrzést szolgálja. A kisgyermekes anyukáknak adjuk meg a minibölcsődéken keresztül a lehetőséget (nem csak Magyarbánhegyesen, ebben a választókerületben, több településen), hogy visszakerülhessenek a munka világába, miközben a kicsiket biztonságban érezhetik. Folyamatosan adjuk át ezeket az intézményeket is. Amit ma ebben a községben felavatunk, az Magyarbánhegyes sikere. Gratulálok mindenkinek, aki ennek részese volt – fogalmazott Erdős Norbert.

A politikus is megemlítette, az önkormányzathoz érkező majd 20 milliós rezsikompenzáció lakosságarányosan, választókerületi és megyei szinten is tisztességes összeg.

A járási hivatal képviseletében dr. Garay Rita, Erdős Norbert, Sódarné Varga Gyöngyi és Dudaszegné dr. Lajos Tímea avatta fel a projekteket

Magyarbánhegyes sikeres projektjei

A projektekről bővebben Dudaszegné dr. Lajos Tímea jegyző számolt be. Többfunkciós tér kialakítása címmel pályázott és nyert 100 százalékos intenzitású európai uniós támogatást az önkormányzat, 60 millió forintból készült el a település központjában a fitneszpark. A beruházás keretében a meglévő, leromlott zöldfelületet rendbetették, öt fedett pergolát építettek, a park területét öntött színes gumiburkolattal látták el. A szabadtéri tornapályán több kondi- és fittneszgépet helyeztek el. A parkba asztalok, székek, hulladékgyűjtők is kerültek. Építettek kerítést, telepítettek fákat, növényeket, kerékpártárolót, térvilágítást.

A fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítésére 67,5 millió forint támogatást nyert a község. Kicserélték a régi homlokzati nyílászárókat, valamint a belső nyílászárók egy része is cserére szorult.

Hőszigetelést kapott a külső homlokzat. Az épület akadálymentes megközelítését is megoldották. Beüzemelték a hőszivattyús technikával működő központi hűtő- és fűtőberendezést.

A mini bölcsőde udvarának a fejlesztésére 10 millió forintot nyertek. Több feleslegessé vált tárolót elbontottak, kerékpártámaszokat telepítettek, épült kerítés, műfüves burkolatot helyeztek el a mászókák alatt, növénytelepítéssel, füvesítéssel vált esztétikussá az udvar. Elhelyeztek játszótéri elemeket a játszóudvaron, úgynevezett bölcsis mászócentrumot építettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában