Beol podcast

2023.02.26. 09:57

Pitiként naggyá válni: a Beol podcast vendége Gabnai Csaba

A Beol.hu vasárnapi podcast-sorozata Gabnai Csaba vállalkozóval folytatódik, aki a semmiből egy kis birodalmat hozott létre Békésben. Egy Facebook-posztoló mégis feltette a kérdést: egy Gabnai-féle tuskó hogy tud boldogulni, amikor az intelligens cégek becsődölnek? A vállalkozó elmondta, nincs sok esze, nincsenek kapcsolatai, helyettük vannak céljai, elvei, hosszú távú stratégiai elképzelései. Szerinte mindenki számára nyitva az út felfelé, de lefelé is. Kellő alázat és tisztelet nélkül azonban nincs út, csak lefelé.

Nyemcsok László

A Beol podcast heti vendége: Gabnai Csaba /Fotó: Bencsik Ádám/

A békéscsabai vállalkozóval, a kőkemény küzdősportokban világ és Európa-bajnokságokon bajnokságokon dobogós versenyzővel, a Magyari Köztársasági Érdemkereszt birtokosával Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap és a Beol újságírója beszélgetett.

Kiderült, Gabnai miért megosztó figura, többen funkcionális analfabétának tartják, mások korszakos zseninek, akinek tananyagnak kellene lennie. Elmondta, mindezt ő hogyan látja, és éli meg.

Kitért arra, ideálja az egyszerűen élő, keményen dolgozó, önmagát és vállalkozását fejlesztő ember. Gyűlöli, megveti és lenézi a sznobizmust. Számára egy befektetés értékét az határozza meg, hogy az mekkora jövedelmet eredményez, és hány generáción át képes fennmaradni.

A vállalkozó beszélt többek között a békéscsabai Brill Bisztróról, mellyel elnyerte a Magyarország vidéki étterme címet. Békéscsaba belvárosában az első új építésű kereskedelmi szálláshelyét ő hozta létre, Hotel Brill néven. Orosházán is új szállodát létesített. Ipari inkubátorcsarnokot is létrehozott, bérgarázs- és bérlakástömböket épített. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában