Séta

2023.01.14. 17:46

A 25 éve eltűnt Nikire emlékeztek Gyulán, gyilkosát ma is keresik - videóval

A kislány huszonöt évvel ezelőtt tűnt el, amikor néptáncóráról tartott hazafelé. A rendőrség jelenleg is nyomoz a gyilkosság ügyében.

P. G.

Idén is sétával emlékeztek Szathmáry Niki eltűnésére

Fotó: Bencsik Ádám

Emléksétát tartottak Szathmáry Niki eltűnésének huszonötödik évfordulóján szombaton délután Gyulán. A résztvevők ezúttal is a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központtól a törökzugi ABC-ig járták végig azt az utat, amit a kislány is megtehetett eltűnése előtt, 1998. január 14-én.

Iszály-Szilágyi Edit, Niki édesanyja lapunknak elmondta, már napokkal korábban elkezd készülni a sétára, amit minden évben kislánya eltűnésének évfordulóján tartanak.

– Ilyenkor mindig azt várom, hogy történik valami, ami segít abban, hogy megtudjuk az igazságot. Voltak olyan esztendők, például a tízéves évforduló, amikor határozottan azt éreztük, hogy kimozdul a helyzet a holtpontról, de hiába vártunk. Szombaton pedig már Nikike eltűnésének a huszonötödik évfordulójára emlékeztünk – tette hozzá az édesanya, aki elárulta, már előző este úgy alszik el, ha egyáltalán sikerül elaludnia, hogy előtte újra és újra felidézi, hogy mi történt huszonöt évvel ezelőtt, mit csináltak a megelőző napokban, és hogyan próbálták megtalálni a kislányát.

Huszonöt esztendeje az akkor hét és fél éves Szathmáry Nikolett néptáncóráról hazafelé tartva tűnt el Gyulán. A kislány földi maradványait három évvel később nádvágók találták meg a Csabai út mellett egy zsákba rejtve; a gyermek gyilkosság áldozata lett. 1998-ban az események óriási sokkot és riadalmat okoztak a városban, a szülők nem engedték egyedül iskolába menni és onnan egyedül hazamenni gyermekeiket. Az események az eltelt negyedszázad ellenére napjainkban is élénken foglalkoztatják a közvéleményt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás ezidáig nem történt. Mint kiemelték, a nyomozás érdekére tekintettel bővebb információt jelenleg nem áll módjukban adni.

Iszály-Szilágyi Edit elmondta, tud róla, hogy folyik a nyomozás, de bővebb információról nem rendelkezik annak állásáról. Mint kiemelte, bár egyre fogy a remény, de bízik benne, hogy egyszer kiderül, ki bántotta a kislányát.

– Talán ez kis megnyugvást jelentene – tette hozzá. Mint mondta, nem szeretné, ha elfelejtenék a kislányát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában