Közgyűlés

2022.12.13. 10:17

Újabb 30 százalékkal emelhetik a menza árát Békéscsabán

Újabb 30 százalékkal emelhetik a menza árát Békéscsabán – erről is dönthet csütörtöki ülésén a városi közgyűlés.

L. B.

Illusztráció: Lang Róbert/MW

Legutóbb október 1-jével növelték a gyermekétkeztetés térítési díjait a megyeszékhelyen, akkor is 30 százalékos emelésről határoztak. Ezt megelőzően 2020 nyarán volt növelés. Most az infláció és az élelmiszerárak növekedése miatt újabb 30 százalékos emelésről dönthetnek, a módosított árak pedig január 1-jétől lennének érvényesek.

Ha minderre rábólint a városi közgyűlés, akkor az óvodai, valamint az általános iskolai étkezés ára – benne tízóraival, ebéddel és uzsonnával – bruttó 786 forintba, illetve 1019 forintba, míg a középiskolai ebéd díja bruttó 703 forintba kerülne jövő évtől.

A szolgáltató mindezért azt ígéri, hogy heti kétszer adnak poharas terméket reggeli italban, továbbá három alkalommal biztosítanak frissen készített italt. A kisétkeztetések esetén pedig kivezetik a szokatlan hús- és növénykrémeket, a kedvelt vaj- és sajtkrémek ugyanakkor maradnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában