Karácsonyi Angyalok

2022.12.14. 15:07

Kétszáz, szeretettel teli csomag készült Békéscsabán

A felajánlások a Bonnyai Sándor és csapata által szervezett, Karácsonyi Angyalok néven futó akció keretében érkeztek.

L. B.

Tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket pakoltak a családoknak és fiataloknak készült szeretetcsomagokba

Étolaj, liszt, kristálycukor, rizs, tészta, konzerv, keksz, szaloncukor és csokoládé; valamint mosogatószer, mosószer, fertőtlenítőszer, tusfürdő, szappan, fogkefe és fogkrém – vagyis tartós élelmiszerek, illetve higiéniai termékek sorakoztak az asztalokon szerdán a Széchenyi-ligeti látogatóközpontban.

A felajánlások a Bonnyai Sándor és csapata által szervezett, Karácsonyi Angyalok néven futó akció keretében érkeztek 35 gyűjtőpontról és több mint húsz településről – és nemcsak Békéscsabáról és Békés megyéből, hanem a fővárosból és a Dunántúlról is többek között.

Bonnyai Sándor
Fotós: Bencsik Ádám

Bonnyai Sándor elmondta: az adományokból szeretetcsomagokat, egységes pakkokat állítottak össze családoknak, valamint tinédzsereknek és gyermekeknek, összesen mintegy kétszázat. A szortírozásban és a csomagolásban szerdán közel ötvenen vettek részt szerdán, főleg diákok. Sőt, a tasakokra egy-egy cetlit is feltűztek, amelyre idézeteket, gondolatokat, jókívánságokat írtak a résztvevők.

A csomagok rövidesen útnak is indulnak, azokat Békés megyei anyaotthonokba, lakásotthonokba, tanyavilágban élő családoknak viszik el, de a kárpátaljai nagydobronyi gyermekotthonban nevelkedő fiatalokra szintén gondoltak. Aláhúzta: amint lehet, oda is elviszik a karácsony igazi üzenetét.

A szervező hangsúlyozta, hogy csupa jó emberekkel találkozott az akció során. Olyanokkal, akik különböző helyekről érkeztek, de képesek egy nemes célért eggyé válni. Nem az a lényeg, hogy ki honnan érkezik, hanem az, hogy milyen szívvel ad. Kiemelte azt is, hogy a szeretet mindent képes felülírni, és ezt a szellemiséget képviselik az adományozók.

A rendezvényen Lipcsei Emese diákpolgármester osztotta meg a karácsonyhoz kapcsolódó gondolatait. Azt mondta, hogy adventkor, az ajándékok vásárlása miatti nagy rohanásban, illetve az arra való törekvésben, hogy minden tökéletes és az elképzeltnek megfelelő legyen, nem figyelünk oda egymásra. Pedig pont ez az az időszak, amikor érdemes lenne elcsendesedni és észrevenni azokat az apró csodákat, amelyek egyébként mindig körülvesznek minket.

A látogatóközpontba Zalai Mihály és Szegedi Balázs, a Békés megyei közgyűlés elnöke és alelnöke is több hatalmas dobozzal, személyes felajánlásként 35-40 kilogramm tésztával érkezett. Mint elmondták, folyamatosan kapcsolatban vannak Bonnyai Sándorral, aki hatalmas összefogást teremtett Békés megyében az anya- és a lakásotthonokban élő rászorulókért, valamint a kárpátaljaiakért, számukra különösen fontos a mostani időszakban segítséget nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában