Beruházás

2022.12.19. 14:26

Erősítették a belvízvédelmet Körösladányban

Befejeződött a Körösladányi csapadékvíz-elvezető hálózat kritikus pontjainak felújítása a belterület védelme érdekében című projekt a közelmúltban. A beruházás részeként közel 90 millió forintból biztonságosabbá tették a belvízelvezetést a településen.

P. G.

Mintegy 90 millió forintos beruházás-sorozat valósult meg a városban

Fotó: Imre György

Az önkormányzat sikerrel pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” elnevezésű pályázati kiírásán, melynek keretén belül 88,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.

A fejlesztés eredményeképpen Körösladány település bel- és külterületén a különböző belvízvédelmi elvezetési nehézségeit feltárva, azokat egyetlen projektbe integrálva valósult meg a belvízvédelemmel kapcsolatos beruházás. Mint azt Kardos Károly polgármestertől megtudtuk, a projekt a közelmúltban fejeződött be.

A fejlesztés részeként megtörtént a meglévő csapadékvíz-átemelő gépház nyomóvezeték cseréje a Sebes-Körös árvízvédelmi töltésén való átvezetéssel, átemelőszivattyú cserével.

Megvalósultak a Hunyadi János utcán meglévő nyílt árok rekonstrukciós munkái, a Lenkei téren cserélték a buszmegálló alatti csőátvezetést. A Gyomai úton, megvalósult a Libádi kertek felőli csillapító medence rekonstrukciója, a Dózsa György utca felőli tiltós műtárgy beépítése, a meglévő burkolt nyílt árok rekonstrukciója, a Sebes-éri csatorna kotrása.

A nagyszabású beruházás részeként a Batthyány-Alkotmány-Dózsa György csomópontnál javították a csapadékvíz-átemelő betáp-vezetékét, illetve cserélték a szivattyút.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában