Élő díszek

2022.12.28. 20:14

Csepke, Vilmos, Artúr és Valter is páváskodik a szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjában

Ahogy korábban beszámoltunk róla, nyáron új jövevények érkeztek a Wenckheim-kastély parkjába. A négy páva - akik között egy tojó és három kakas van - július harmadikán láttak napvilágot a kastélyparkban, a dolgozóktól pedig a Csepke, Vilmos, Artúr és Valter nevet kapták.

Gyemendi Réka [email protected]

Faragó Adél és a szabadon engedett pávák

Fotó: Bencsik Ádám

Dr. Temesvári Kovács Anett létesítményvezető-helyettes hírportálunknak elmondta, decemberben kezdték el kiszoktatni őket a parkba, hiszen az a tervük, hogy később a kastélypark élő díszei legyenek és a látogatók testközelből is találkozhassanak velük. 

A kiszoktatási idő néhány hetet fog igénybe venni. A kastélypark látogatói egészen december 30-ig találkozhatnak a kis pávákkal minden nap 10-12 óra között. Még bátortalanok, így nagyon messzire nem merészkednek el, de egyre inkább meg fogják szokni az emberek közelségét ismertette dr. Temesvári Kovács Anett.

A pávák kapcsolódnak a kastély történetéhez is. A létesítményvezető-helyettes elmondta, korábban, a Wenckheim család idején a területen egy mini állatkert volt, ahol a pávákon kívül többek között három majom is élt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában