Kortárssegítő program

2022.11.07. 11:19

Torockói fiatalokat segíti a Békéscsabáról indult adomány

Böjte Csaba atya torockói gyermekotthonában nevelkedő fiataloknak vittek a minap 240 ezer forint pénzadományt, 30 kilogramm tartós élelmiszert, valamint tíz liter mosószert és ötven tusfürdőt – írta közösségi oldalán Bonnyai Sándor, aki számos karitatív akciót szervez, illetve akit pár éve Az év emberének választottak a Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu olvasói.

L. B.

Az Életbátorság témakörét is körbejárták a fiatalok

Forrás: Facebook

Érdekességként megosztotta: egy 17 éves békéscsabai fiú félretette a nyári munkából a fizetése legjavát, hogy gyermekotthonban nevelkedő fiatalokat támogasson, erre 8 éves testvére is felajánlotta a zsebpénzét. A szüleik pedig kipótolták az összeget. Ezt követően felpakolták a náluk összegyűlt tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket is, és útra keltek.

Bonnyai Sándor jelezte, hogy a torockói gyermekotthonban két foglalkozáson keresztül az Életbátorság témakörét is körbejárták a fiatalokkal. Karácsony Zsolt mentálhigiénés szakember vezetésével mesén, különböző feladatokon, szimbólumokon, beszélgetésen, kérdéseken keresztül mélyültek el a témában. A tervek szerint egy kortárssegítő mentorprogramot indítanak a gyermekotthonban élő fiatalok és a békéscsabai evangélikus gimnázium tanulói között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában