Szabadulószoba módszer

2022.11.08. 13:42

Mind a diákok, mind a tanárok kijutottak a fogságból Gyulán

A szabadulószoba módszerét mutatták be a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban az Őszi Pedagógiai Napok keretében. Az eseményen a 2024-es érettségi vizsga követelményeire is fókuszáltak magyar nyelv és irodalom tantárgyból.

P. G.

Zámori Ida igazgató szaktanácsadóként prezentálta a módszert Békés megye érdeklődő pedagógusainak. A bemutatóóra Arany János életművére épült, kiemelve az életút, az életmű legjelentősebb tényeit, a pályakép főbb jellemzőit, a pályaszakaszok jellemző főbb témáit és kérdésfeltevéseit. Az ismétlő-rendszerező típusú tanórát a Genially multimédiás, interaktív alkalmazással készítette el – derül ki a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium közösségi oldalán.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a versenyeztetés, a szabadulószoba nagyon motiváló a diákok számára, hiszen a tanulók folyamatosan kommunikálnak egymással, felhasználják saját és egymás ötleteit, közösen tevékenykednek egy cél érdekében.

A tanóra végén mind a diákok, mind a játékot tablet segítségével követő pedagógusok „kiszabadultak a fogságból”.

A szabadulószoba módszerét az Őszi Pedagógiai Napok keretében mutatták be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában