Barna Ádám

2022.11.04. 18:14

Gyermekkori ízélményei inspirálják a Békés megyei Michelin-csillagos séfet

A mi szakmánkat alapvetően meghatározzák gyerekkorunk ízélményei, a mai napig én is azokból inspirálódom – fogalmazott hírportálunknak Barna Ádám séf. Michelin-csillagot érdemelt ki az esztergomi 42 Restaurant, mely étteremnek ő a séfje és társtulajdonosa.

Papp Gábor, [email protected]

Forrás: Facebook

Mint megírtuk, először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a francia Michelin Guide, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel. Az elismerésben részesült éttermek között ott szerepel az esztergomi 42 Restaurant, amely egy Michelin-csillagot érdemelt ki. Az étterem séfje és társtulajdonosa, Barna Ádám. Érdekesség, hogy a másik társtulajdonos, Varga Sándor ugyancsak Békés megyei kötődésű, vésztői származású.

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az eredményhirdetés előtt emlékeztetett arra, hogy a Michelin Guide anonim inspektorai egy éven át kutatták, melyek a legjobb magyar vendéglátóhelyek.

– A mostani esemény újabb mérföldkő a magyar gasztronómia történetében, hiszen a jó vendéglátás a legalapvetőbb összetevője a vendégélménynek, nélküle nem létezhet minőségi turizmus –hangsúlyozta. Jakab Zsófia elmondása szerint a Michelin Guide első magyarországi kiadásának megjelenése messze túlmutat önmagán: a rangos elismerés a magyar gasztronómia fejlődésének bizonyítéka, emellett pedig erősíti a magyar országimázst.

Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy az első magyarországi Michelin Guide megmutatja: a gasztronómiai minőség az ország számos pontján jelen van. Gwendal Poullenec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója felidézte, hogy az étteremkalauz 1992 óta van jelen Budapesten, ahol 2010-ben ítéltek oda először Michelin-csillagot. – Magyarország rendkívül dinamikusan fejlődő gasztronómiai desztinációvá vált, ezért döntött úgy a Michelin Guide, hogy immár az egész országot lefedő étteremkalauzzal jelentkezik – közölte Gwendal Poullenec.

Barna Ádám hírportálunknak elmondta, hihetetlen intenzív két éven vannak túl az étterem történetében: – Nagyon sok minden történt, egy nagyon szép úton járunk, amelynek során mindig az mozgatja a munkánkat, hogy a lehető legjobb élményt biztosítsunk vendégeinknek, azoknak, akik megtiszteltek a bizalmukkal – hangsúlyozta a séf, aki kiemelte, mindig igyekeztek, igyekeznek a tudásuk legjavát adni ennek érdekében.

– Nagyon jó érzés, egyben megnyugvás is, hogy a döntnökök úgy gondolják, hogy érdemesek vagyunk a Michelin-csillagra, ami nagyon fontos visszajelzés arról is, hogy mit és miért tettünk – fogalmazott Barna Ádám. Mint kifejtette, az elismeréshez nagyon kellett csapatuk kitartása, elhivatottsága és összetartásra, valamint a társtulajdonos, a szintén Békés megyei, vésztői kötődésű Varga Sándor fókuszáltsága, odafigyelése. Barna Ádám külön kiemelte családja türelmét és támogatását, amely szintén nagyon fontos volt számára.

A korábban Az év felfedezettjének és Az év séfjének is megválasztott Barna Ádám mindig büszkén vállalja Békés megyei, mezőberényi, békési és gyulai kötődését: – A mi szakmánkat alapvetően meghatározzák gyerekkorunk ízélményei, a mai napig én is azokból inspirálódom – fogalmazott a séf. Mint elmondta, jelenleg is van egy menü az étlapjukon, Tradíció és innováció néven, amiben meghatározók Békés megyei gyökerei.

Az egyik legkiválóbb hazai séf

Barna Ádám tősgyökeres Békés megyeinek számít, Mezőberényben született, ahol 18 éves koráig élt, majd tizenöt éven Békésen lakott. Vezette a Bélmegyeri Vadászházat, Ausztriában több elismeréssel is kitüntették. Tapasztalatokat szerzett Londonban és Kanadában. dolgozott Gyulán és Budapesten is. A Gault&Millau Az év felfedezettje címmel ismerte el, majd kiérdemelte Az év séfje elismerést is. Hivatását mindig is folyamatosan tanulásként fogta és fogja fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában