Kemény Gábor

2022.10.26. 12:30

Szakmai napokat tartanak a békéscsabai technikumban

A Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikum a hagyományokhoz híven október 26-28-a között rendezi meg a Kemény Gábor Szakmai Napokat. Ezen a három napon előtérbe kerülnek az oktatott szakmák, melyeket izgalmas programok keretében mutatnak be az intézményben. A megnyitó ünnepséget szerdán rendezték meg, amelyen átadták a Hovány-díjat is kimagasló eredményt elért diákjuknak.

Gyemendi Réka

Hovány díjat kapott Lévai Levente József

Fotó: Bencsik Ádám

Október 26-án, szerdán kezdődtek el a Kemény Gábor Szakmai Napok. A rendezvényt Malatyinszki Péter intézményigazgató nyitotta meg aki hangsúlyozta, hogy ilyenkor mindig érdekes szakmai programokkal kedveskednek a diákoknak. A tanulók olyan előadásokat hallgathatnak meg, amelyeken megismerkedhetnek a szakma tananyagon kívüli, érdekesebb részeivel. Többek között  előadást tart Csüllög Anett, a Ford Hovány márkaképviselet vezetője; lesznek szállítmányozással, honvédelemmel kapcsolatos előadások, rendőrségi előadás, illetve bemutatót tart a BRSE is. 

A megnyitó eseményen egy díjat is átadtak az intézmény egyik tanulójának. Ahogy az igazgató kiemelte, számos szakmai versenyen szoktak elindulni diákjaik, amelyeken mindig szép eredményeket érnek el. Malatyinszki Péter hangsúlyozta, hogy ezek az eredmények annak köszönhetőek, hogy a diákjaik rendkívül felkészültek, érdeklődnek az adott szakma iránt, valamint kiváló felkészítő tanáraik vannak. Ismertette, a tavalyi év abban különbözött a többitől, hogy az országos Szakma Sztár Fesztiválon egyik diákjuk, Lévai Levente első helyezést ért el. Az igazgató kifejezte, büszkék tanulójukra, hiszen ilyen eredmény egy iskola életében csak tízévente fordul elő. Lévai Levente kiváló eredményét a Hovány cégcsoport egy díjjal jutalmazta. 

Csüllög Anett márkaképviselet-vezető az eseményen arról beszélt, nagyon fontosnak tartják, hogy támogassák a tehetséges fiatalokat, így szeretnének hagyományt teremteni a versennyel, hiszen, ahogy fogalmazott,  autók mindig lesznek és szerelőkre is mindig szükség lesz. Malatyinszki Péter intézményvezető egyetértését fejezte ki, és hozzátette, törekednek arra, hogy ezentúl minden évben átadják a Hovány-díjat, a kitüntetés birtokában pedig garantált lesz az adott hallgató munkaerőpiaci elhelyezkedése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában