Magyar Rákellenes Liga

2022.10.30. 10:20

Figyelemfelhívó rózsaszín sétát tettek Eleken

A napokban újra megszervezte a Magyar Rákellenes Liga és az eleki önkormányzat a “Rózsaszín séta a mellrák ellen” című rendezvényt – adta hírül Szelezsán György polgármester.

V. E.

Forrás: Facebook

Részletezte, a program fő célja, hogy népszerűsítsék a megelőzést segítő szűréseket. A rendezvény ezúttal is előadással kezdődött, melyen Tóth Gyöngyi, a Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezetének vezetője hívta fel a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára és a betegség veszélyeire.

Szelezsán György a rendezvényen a népbetegségek vonatkozásában azt hangsúlyozta, hogy a megelőzés a legfontosabb. Hiszen elsősorban rajtunk múlik, hogy mennyire vigyázunk magunkra, illetve az is fontos, hogy odafigyeljünk önmagunkra és szeretteinkre. Lehetőleg éljünk egészségesen, figyeljünk oda a megfelelő étkezésre, mozogjunk rendszeresen, vegyünk részt a többnyire ingyenes szűrővizsgálatokon és amennyiben úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, ne késlekedjünk, azonnal forduljunk szakemberhez. A polgármester végül kiemelte, hálás a rendezvény szervezéséért Tóth Gyöngyinek és Kecskés Andrea képviselőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában