Békés megye

2022.09.06. 21:18

Szeptemberben is bőven akad munka a kiskertekben

Szeptemberben nem csak a különböző terményeket takarítjuk be, de sok más munka is akad a kertben. Hankó János, a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke adott hasznos tanácsokat.

Ny. L.

Hankó János is szedi a szilvát

Fotó: Für Henrik

– Amennyiben jövő tavasszal, korán szeretnénk salátát fogyasztani, akkor az áttelelő saláta magjait vessük el, ugyanez érvényes a spenótra és a sóskára is. Tél végén ajánlatos fóliával takarni a növényeket – hangsúlyozta Hankó János. – Aki szereti a zöldhagymát, az dugdossa el a dughagymát is. Amennyiben a zöldségeskertet kiürítettük, előkészíthetjük a talajforgatásra. Szedjük a későbbi szilvákat, szőlőket, frissen fogyasszuk el ezeket is, vagy dolgozzuk fel.

Már főzhetjük a pálinkát is a cefrékből. Készítsük elő a kamrákat, pincéket a tárolásra.

Hankó János kitért arra, a díszkertekben adjunk tápanyagot a gyepnek, a levirágzott részeket vágjuk le a rózsákról és a cserjékről. Ültethetjük a hagymásokat is. Eddig nagy volt az aszály, így az öntözésről se feledkezzünk meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában