Nyári munka

2022.07.09. 15:00

Diákokat foglalkoztatnak a berényi városházán

A mezőberényi helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy 117 ezer forintos saját forrást biztosít a nyári diákmunka elindításához.

P. G.

Fotó: Gál András

Mint azt Siklósi István polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat évek óta lehetőséget biztosít arra, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal Békési Járási Hivatalán keresztül támogatott nyári diákmunka programban helyi fiatalok munkát vállaljanak. 

A tanulók bepillantást nyerhetnek a polgármesteri hivatalban zajló munkafolyamatokba, megismerhetik és kezelhetik a közigazgatásban használatos rendszereket, és ezzel tapasztalatokat szerezhetnek. 

A programban a bértámogatás 100 százalékos intenzitású, a bér után fizetendő szociális hozzájárulási adót azonban a munkáltatónak kell biztosítani. Erről döntött a testület. A polgármester nagyon fontosnak nevezte, hogy részt vegyenek a programban, és a kormányhivatallal együttműködve segítsék a fiatalok tapasztalatszerzését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában