Összefoglaló

2024.05.25. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 25.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 25-én.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Második alkalommal rendezték meg pénteken az Egyetem-tér-Gyula elnevezésű programot Gyulán. A művelődési központban megtartott esemény a Szegedi Tudományegyetem és a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium együttműködésének köszönhetően jött létre. Az Egyetem-tér-Gyula ezúttal is érdekes és aktuális előadással, illetve szekcióülésekkel várta a fiatalokat.

A Várkert, vagyis a Kacsa-tó környezetének közlekedési szabályairól, valamint egyéb ismereteiről számoltak be Szarvason.

A Hír FM vendége a békéscsabai Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodapedagógusa, Kusnyárné Gyöngyi volt, aki negyven év után nyugdíjba vonul. A szakemberrel pályafutásáról, az óvodapedagógiai munkáról, hitvallásáról, és az átállásról is beszélgettünk.

A németek nem akarnak németek lenni; európaiak, világpolgárok szeretnének. Minden, ami nemzeti, arra rásütik, hogy náci, nem lehet kitenni egy német zászlót sem. Nem szeretném szidni Németországot, de nem értem a nemzettársaimat – mondta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) békéscsabai képzési központjában dr. Frank-Lothar Kroll.

Több mint nyolc kilométernyi mezőgazdasági útszakasz épült és újult meg Elek környezetében, amivel régóta várt beruházás valósult meg. A mezőgazdasági utak felújítását célzó projekt mintegy 313 millió forintból valósult meg.

Békéscsaba mellett Orosházán is találkozhattunk ma a motoroshaddal, délután pedig Gyula a célpont, majd újra a megyeszékhely.

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 23-án indult el a világ legmagasabb csúcsára, a Mount Everestre a békéscsabai születésű és a városhoz való kötődését mindig büszkén vállaló Suhajda Szilárd, a magyar hegymászás történetének egyik legnagyobb alakja. A Mount Everesten csúcskísérlete közben eltűnt Suhajda Szilárdra emlékezve ezeknek a cikkeknek a segítségével idézzük fel rendkívül szuggesztív, közvetlen, kiváló személyiségét.

Több száz kerékpáros résztvételével zajlik a Háromváros Kerékpáros Fesztivál, illetve annak központi programja, a Gyulát, Békéscsabát és Békést érintő kerékpáros túra. A csapat ezúttal Gyuláról, a gyulavári kastélytól indult szombaton reggel, és a megyeszékhelyen, illetve Békésen is lehetett csatlakozni a mezőnyhöz. A Háromváros Kerékpáros Fesztivál emellett is számos érdekességet, izgalmas programot tartogat.

Ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap immáron tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Gyulavári Kastélynapokat. A programsorozat keretében életre hívott főzőversenyen hatvan csapat vett részt, ami rekordnak számít az esemény történetében. A Gyulavári Kastélynapok pedig az Ottawan diszkótól a vasárnapi Hooligans koncertig rengeteg programot tartogat a kilátogatóknak.

Második alkalommal szervezte meg szombat délután a Kenderföldek Egyesület a Kenderföldi Családi Pikniket, egy év kihagyás után, és ezúttal nem a jaminai bányatavak szomszédságában, hanem a Kígyósi út 176. szám alatti rendezvényterem környezetében.

Orbán Viktor hangsúlyozta: céljuk, hogy ha valamit építenek, az a legjobb legyen, és ha valami magyar, az jelentse azt, hogy a legjobb. Ennek példája szerinte az új csarnok is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában