Kenderföldek

2024.05.25. 18:57

Másodszorra rendeztek családi pikniket – videóval

Második alkalommal szervezte meg szombat délután a Kenderföldek Egyesület a Kenderföldi Családi Pikniket, egy év kihagyás után, és ezúttal nem a jaminai bányatavak szomszédságában, hanem a Kígyósi út 176. szám alatti rendezvényterem környezetében.

Licska Balázs

A kilátogató családok számára számos programot kínáltak a Kenderföldi Családi Piknik keretében. Fotó: Licska Balázs

Ahogy azt a szervezők előzetesen jelezték, a Kenderföldi Családi Piknik olyan volt, mint egy igazi családi nap. A kilátogató gyermekekre várt ingyenes játszóház, ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, de lovaglási és sétakocsikázási lehetőséget ugyancsak kínáltak számukra. A rendezők számos bemutatóval készültek, miközben folyamatosan mentek a színpadon is a programok, valamint természetfotókból és téglagyárral kapcsolatos tárgyakból ugyancsak nyílt kiállítás.

A Kenderföldek Egyesület elnöke, Csicsely Gergő elmondta, hogy két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívták életre a családi pikniket. A mostanira régóta készültek, hogy minél színesebbé tegyék a kínálatot, úgy véli, hogy ez sikerült is, kicsi egyesületként is mertek nagyot álmodni. Emlékeztetett, hogy a Kenderföldek Egyesületet 2021-ben hívták életre, hogy segítsék a városrész fejlődését, rendezettségének növelését, illetve a helyi közösség építését.

Kenderföld, program, esemény, piknik
A kilátogató családok számára számos programot kínáltak a Kenderföldi Családi Piknik keretében. Fotó: Licska Balázs

A családi piknik fővédnöke, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő – akit egy airsoftos bemutató keretében elraboltak, majd kiszabadítottak – elmondta, hogy a Kenderföldek Egyesület egy kiválóan működő civil szervezet, a családi pikniket is minden volt, amit egy ilyen esemény megkíván.

Sőt annál is több, hiszen szakmai kérdésekről is szó eshetett a szórakozás mellett. Felhívta a figyelmet, hogy a Kenderföldek Egyesület és a Zöld 14 Egyesület a városrész, a jaminai bányatavak környezetének fejlesztésén dolgozik. Ha sikeres lesz egy magyar-román határon átívelő pályázat, akkor elkezdődhet a munka azért, hogy a kirándulók számára többet nyújtsanak a jaminai bányatavak, hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel a horgászok életterét nem vennék el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában