Startmunka mintaprogram

2022.06.27. 19:03

Több mint száz kunágotai dolgozik

Az önkormányzat sikeresen pályázott a 2022. évi járási Startmunka mintaprogram mindhárom programelemére.

Cs. I.

A település közterein is folyamatos a munka /Fotó: F. H./

Mindez 116 álláskereső alkalmazását teszi lehetővé. A három programelem közül a helyi sajátosság elnevezésű 13 fő részvételével zajlik. A szociális jellegű programhoz 57 millió forint támogatást biztosított a Belügyminisztérium. 

A növénytermesztés és az állattartás kézimunkaerő igénye miatt 2022-ben a mezőgazdasági programelemben 63 fő alkalmazása biztosítható, melyhez 85 millió forint állami támogatás vehető igénybe. A szintén közfoglalkoztatási támogatásból megvásárolt állattartó telepen folyamatos a mangalicatenyésztés.

A mezőgazdasági programelem húzóágazat. A kertészeti kultúrák termelése 22 fóliaházban történik. Az önkormányzat a kertészeti növények napközis konyhára történő felhasználása mellett szabadpiaci értékesítést is folytat jelentős árbevételt realizálva (termelnek karalábét, paprikát, csemegekukoricát). A kertészetben 20 fővel biztosítható a folyamatos munka. Az üresen maradt sátrakat ősszel ismét karalábéval ültetik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában