Történelmi esemény

2022.06.03. 10:55

Birtokba vette gyulai gyárát az Airbus

Történelmi esemény: június elsején, szerdán birtokba vette gyulai gyárát az Airbus Helicopters – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

Mint megtudtuk, a sikeres átadás-átvételi eljárásról a cég ügyvezető igazgatója, Andreas Stöckle, az ellátási lánc vezetője Jean-Paul Leyronas, termelési vezetője, Pankucsi András és HR-vezetője, Vámos Tamás tájékoztatta a településvezetőt egy kötetlen hangulatú beszélgetés keretében. Dr. Görgényi Ernő kifejtette, az Airbus budapesti irodája június végéig szintén Gyulára költözik, a gyár ünnepélyes átadását pedig július végére tervezik.

 

– Ez az esemény feltétlenül azok közé tartozik, amelyek kétségtelenné teszik számomra, hogy az elmúlt 12 év munkája hosszú távon is kedvező irányba befolyásolja Gyula város fejlődését. A kitartó, közös munka a közösség egésze számára hozza meg gyümölcseit – fogalmazott a polgármester. Emlékeztetett arra, hogy  több, mint 40 éve után épült újra Gyulán ipari termelőüzem, és most először települt a városba a világ élvonalába tartozó iparvállalat. Kiemelte, Gyula egy olyan zöld város, ahol a gazdaság is virágzik.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában